Portada

DESTIL·LANT ESCÒCIA

Homenatge d´El Celler de Can Roca a la gastronomia escocesa

LIBROOKS
11 / 2018
9788494872525
CATALAN
(CAT).COOKING
Gastronomía

Sinopsis

Un homenatge de El Celler de Can Roca a la gastronomia escocesa. Escocia i gastronomia A priori, no sembla una relació massa suggeridora. Qué duu, aleshores, en Joan, en Josep i en Jordi Roca a iniciar un viatge gastronómic per Escócia La curiositat! La insaciable curiositat gastronómica dels germans Roca els porta a una terra propera geográficament a Girona, peró culturalment exótica si es mira des d'una perspectiva mediterránia. En el seu periple per terres escoceses compten amb uns guies de luxe: els dos llibres de viatge del segle XVIII "A Journey to the Western Islands of Scotland", de Samuel Johnson; y "The Journal of a Tour to the Hebrides, de James Boswell". Els Roca s'apropen a la gastronomia escocesa de puntetes, amb tacte, de la manera humil i respectuosa amb qué se solen apropar a alló que aprecien. Tenen intenció de llegir, ánims per interpretar i ganes d'aprendre de tot el que han vist durant els viatges. El tast de productes, els ápats en restaurants o en els paratges més insospitats i les converses amb especialistes i entusiastes amb qui s'han trobat deixen empremta i, després del merescut descans, els plats per homenatjar Escócia surten a mansalva. Les quaranta receptes que recull aquest llibre són un tribut als excel·lents productes trobats, un cant a les tradicions i una recerca d'unions entre dues cultures gastronómiques que no s'assemblen: el Mediterrani i l'Atlántic al paral·lel 60º.